Maukkaat Jalotofupyörykät


16 kpl, Valmistusaika: 45 min.

Usein tofupyörykät tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi valmistaa alusta asti itse yksinkertaisista perusraaka-aineista. Kullanruskeat ja rapeiksi paistetut Jalotofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin, mutta maistuvat myös sellaisenaan tomaattikastikkeen kanssa arkiruokana.

Ainekset:
Maukkaat Jalotofupyörykät
1 pkt (270g) Jalotofu Maustamaton tai Hempnut
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kpl kevätsipulinvartta silputtuna
3 rkl tomaattipyreetä
1 ruukku persiljaa
1 punainen paprika
1,5 rkl oliiviöljyä + n. 1 dl öljyä paistamiseen
½ dl + 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
½ tl hyvälaatuista suolaa
mustapippuria myllystä


Ohje:
Valuta tofusta neste pois ja kuivaa sen jälkeen vielä talouspaperilla. Pilko sipulit, paprika ja persilja. Soseuta kulhossa tofu ja tomaattipyree sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon mausteet, sipulit, paprika, persilja, 1,5 rkl oliiviöljyä sekä ½ dl korppujauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinan maustua noin 10 minuuttia.

Paista yksi pyörykkä kokeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kierittele ne vielä korppujauhoissa. Kuumenna 1 dl öljyä pannussa ja paista Jalotofupyörykät kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa kirsikkatomaatin kera ja dippaile esimerkiksi raikkaaseen tsatsikidippiin!

Vinkki: kokeile kirsikkatomaatin tilalle raikasta ananaskirsikkaa!




Ruokalaji Napostelu, Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Maustamaton