Jalotofu-suklaamousse-piparkakkuleivokset


Annoksia: 5, Valmistusaika: 20

Ainekset:
Pohja:

  • 20 kpl Piparkakkuja
  • 3 rkl Sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä

Suklaamousse:

  • 1 pkt Pehmeää Jalotofua
  • 100 g Raakasuklaata tai tummaa suklaata
  • 1 tl Vaniljauutetta
  • 1 tl Kookospalmusokeria (tai muuta haluamaasi makeuttajaa)
  • Pieni ripaus merisuolaa

Ohje:
Unelmaisen pehmeät ja täyteläiset suklaamoussella kuorrutetut piparkakkuleivokset syntyvät helposti ilman kypsennystä. Samoista aineksista syntyy myös jouluinen kakku, kun kasaat ainekset muffinivuokien sijaan pieneen kakkuvuokaan.

Murenna piparkakut pieneksi muruksi sormilla. Lisää sekaan sula kookosöljy ja sekoita. Painele muru pieniin kuppikakkuvuokiin ja laita vuoat hetkeksi jääkaappiin. Tee sillä välin suklaamousse.

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Avaa tofurasia ja kaada ylimääräinen neste pois. Paloittele pehmeä tofu tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää sula suklaa ja mausteet. Sekoita tasaiseksi paksuksi seokseksi. Annostele suklaamousse kuppikakkujen päälle lusikalla tai pursottimella. Ripottele pinnalle piparimurua tai raastettua suklaata. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Herkuttele.

Huomio kiireiselle nautiskelijalle! Voit tehdä superhelpon leivoksen pursottamalla suklaamoussea suoraan pelkän piparkakun päälle.

Resepti ja kuva: Virpi Mikkonen




Ruokalaji Jälkiruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Pehmeä Reseptin tekijä Virpi Mikkonen