UUTUUS: Jalotempe Original


*yleisresepti

Tempe on ikivanhan indonesialaisen perinteen mukaan palkokasveista fermentoimalla valmistettu kiinteä kasviproteiinituote, jossa on mieto, pähkinäinen maku ja runsas purutuntuma. Tempen fermentoituessa sen sisältämät palkokasvit muuttuvat elimistössä paremmin sulaviksi.

Helppoa kasviproteiinia arkeen: pilko, paista, mausta!

Voit valmistaa tempeä paistettuna, grillattuna, friteerattuna tai keitettynä. Proteiinipitoinen tempe imee hyvin makua itseensä ja on todella monipuolinen raaka- aine ruoanvalmistuksessa. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa.

Jalotempe Original valmistuu pitkään Jalofoodsin yhteistyötiloina toimineiden brasiliaisten perhetilojen kasvattamasta Reilun Kaupan luomusoijapavusta. Sisältää proteiinia jopa 23,4g/100g.


Yleisresepti/marinadi:
1,5 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamicoa
1⁄4 tl chiliä *
1 pkt Soijatempe Original (125 g)
*voit myös käyttää maun mukaan curry- tai valkosipulijauhetta


Ohje:

Kuutio Jalotempe Original kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi ja paista öljyssä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut Jalotempe-kuutiot lautaselle ja anna marinadin imeytyä n. 3-5 min. Kääntele kuutioita muutaman kerran marinoinnin aikana.

Tarjoa kuutiot salaatin, curryn tai wokin joukossa ja viipaleet esim. leivän päällä.

Käytä proteiinipitoista ja maukasta Jalotempeä suosikkiresepteihisi!

VINKKI! Voit myös käyttää tätä reseptiä myös Herne-, Härkäpapu- ja Lupiini Jalotempeihin.

 

soijatempe-luomu-kotimainen

 

tempeh-tempe-kasvisproteiini

 

Vinkki: Lataa lisää Jalotempe-reseptejä tästä linkistä!




Ruokalaji Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote