UUTUUS: Jalotempe Herne


Annoksia: 3-4:lle

Tempe on ikivanhan indonesialaisen perinteen mukaan palkokasveista fermentoimalla valmistettu kiinteä kasviproteiinituote, jossa on mieto, pähkinäinen maku ja runsas purutuntuma. Tempen fermentoituessa sen sisältämät palkokasvit muuttuvat elimistössä paremmin sulaviksi.

Helppoa kasviproteiinia arkeen: pilko, paista, mausta!

Voit valmistaa tempeä paistettuna, grillattuna, friteerattuna tai keitettynä. Proteiinipitoinen tempe imee hyvin makua itseensä ja on todella monipuolinen raaka- aine ruoanvalmistuksessa. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa.

Jalotempe Herne valmistetaan pornaislaisen Arolan luomutilan vihreistä kuorituista Hulda-herneen puolikkaista. Raikas kokonaisuus, jossa on proteiinia 13g/100g.


HERNETEMPE-CURRY
1 punasipuli
1 prk punaista currytahnaa
3 porkkanaa
3 perunaa
1 punainen paprika
800 g kookosmaitoa
1 dl vettä
3 kaffirlimetinlehteä
3 rkl sokeria
1 tl kurkumaa
1 pkt Hernetempe (125 g)
3 rkl soijakastiketta
3-4 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi: riisinuudeleita ja korianteria


Ohje:
Kuumenna kattila, pilko sipuli, porkkana, peruna, paprika. Lisää 3 rkl oljyä, sipulit ja currytahna, freesaa. Lisää muut kasvikset freesaa hetki ja kaada kookosmaito sekä vesi kasvisten päälle.

Lisää kaffirlimetinlehti, kurkuma ja sokeri. Keitä kasvikset kypsäksi.

Kuumenna pannu ja lisää öljy. Pilko ja paista Hernetempe kullanruskeaksi ja kaada soija päälle. Ota pannu liedeltä pois. Kasvisten ollessa kypsiä lisää paistettu Hernetempe-curryn sekaan.

Tarjoile riisinuudeleiden ja korianterin kanssa.


 

 

jalotempe-luomu-kotimainen

 

 

pasta

 

Lataa lisää Jalotempe-reseptejä tästä linkistä!

curry

 




Ruokalaji Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote