MIIKAN HELPPO AFTER SKI -MÄTTÖ



”Kasvispainotteinen ruokavalio tuntuu kokonaisvaltaisesti paremmalta.”

MIIKKA HAST
Lumilautailija, POW-lähettiläs


Ainekset:
Vegaaninen perunamuusi:
1 kg jauhoisia perunoita
2 prk Kaslink Aito Kauraruokaa
4 rkl margariinia
suolaa

Kastike:
2 pkt Jalotofu Kylmäsavu
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl vehnäjauhoja
2 prk Kaslink Aito Kauraruokaa
2 Myrttisen maustekurkkua
1 dl vettä
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
4-5 rkl öljyä


Ohje:

Keitä perunat pehmeiksi. Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää Kaslink Aito Kauraruoka, margariini ja suola. Sekoita.

Kuumenna pannu kuumaksi. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla, leikkaa se kuutioiksi ja paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla niin että tofu saa väriä ja ylimääräiset nesteet höyrystyvät pois. Lisää pannulle öljy ja paista tofu rapeaksi noin 5 min. Hienonna samalla sipuli ja valkosipuli. Lisää ensiksi sipuli pannulle, ruskista. Tämän jälkeen valkosipuli, paista vielä hetki ja lisää pannulle jauhot. Paahda niin, että kaikki ovat saaneet ruskean paahteisen värin.

Lisää vesi, Kaslink Aito Kauraruoka, sinappi, ketsuppi, balsamico ja mausteet oman maun mukaan.

Sekoita ja anna hautua hetki matalalla lämmöllä. Kuutioi maustekurkku ja lisää kastikkeeseen. Jätä 1/3 osa kurkuista koristelemiseen.

Koristele maustekurkuilla ja hienonnetulla persiljalla.Tarjoa perunamuusin kanssa.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu