MERLEN RAIKAS PAKKASPÄIVÄN KEITTO



”Itselleni ilmastoystävällisyys ruokavaliossa ei tarkoita luopumista asioista, vaan pikemminkin vaihtoehtoja ja uusia mahdollisuuksia.”

MERLE SOPPELA
Ex-alppihiihtäjä, POW-lähettiläs


Ainekset:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1 l vettä
1 1⁄2 kasvisliemikuutiota
5-8 maustepippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8 perunaa
5 porkkanaa
2 prk Kaslink Aito Kauraruoka
6 rkl öljyä
suolaa

Koristeluun: tilliä, purjo- tai kevätsipulia

Kuumenna kattilassa 3 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio, maustepippuri sekä suolaa maun mukaan. Kun keitto kiehuu, lisää porkkanat. Keitä
kypsäksi.

Kuumenna paistinpannu. Pilko Jalotofu suorakaiteiksi, paahda hetki kuumalla ja kuivalla pannulla että tofu saa väriä.
Lisää 3 rkl öljyä ja paista kullanruskeiksi.

Lisää keittoon Aito Kauraruoka ja Jalotofut, kiehauta. Tarjoile hienonnetun tillin, purjon sekä saaristolaisleivän kera.




Ruokalaji Keitot Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu