Jalotofu Temaki “sushirullat”


8 kpl, Valmistusaika: noin 60 min.

Temaki on jäätelötötterön muotoinen sushi, jossa norileväarkki kääritään tötteröksi ja maukkaat täytteet on samalla rullattu sisään. Tarjoa vegetäytteisen temakin lisukkeena makeaa soijakastiketta ja muita aasialaisia maustekastikkeita.

Ainekset:
½ pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1 kpl syöntikypsä avokado
1 retiisi
½ punainen paprika
1 pieni porkkana
10 cm:n pala kurkkua
1/2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 dl sushiriisiä
4 kpl nori-merileväarkkeja esim. Clearspring
oliiviöljyä paistamiseen
soijakastiketta esim. Clearspring
wasabia


Ohje:
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä riisi. Leikkaa kuorittu porkkana, kurkku ja paprika ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokado siivuiksi. Pese retiisi ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

Paahda noriarkit pannulla ja leikkaa saksilla arkit keskeltä poikki. Paahda tämän jälkeen samalla pannulla seesaminsiemenet kevyesti ja kaada ne pieneen kulhoon. Leikkaa kylmäsavutofu sopivan kokoisiksi tikuiksi ja paista niihin pienessä määrässä öljyä kultaisen rapea pinta.

Levitä riisiä vinottain arkin vasempaan laitaan. Sipaise riisin keskelle wasabia.

Lisää kasvikset, paistettu tofu ja kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta lopuksi arkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Tarjoa heti, jotta levä ei muutu sitkeäksi. Tarjoa lisäksi soijakastiketta.

VINKKI: Kun tarjolla on vielä miso-keittoa ja juomana japanilaista vihreää Matcha teetä, niin herkullinen ja aito japanilainen ateriakokonaisuus on valmis.
Ruokalaji Leivät ja wrapit, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu