'

30 min

4henkilölle

Jalotofu Steam Bun wasabimajoneesilla

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu

1dl

väkiviinaetikkaa

2dl

sokeria

3dl

vettä

1kpl

tähtianis/laakerinlehti

1

porkkana

1/3

daikon retiisi

1/2

kurkku

kevätsipulia

1

lehti norilevää

Wasabimajoneesi:

2dl

öljyä

2

keltuaista

1rkl

punaviinietikkaa

2rkl

wasabijauhettanippu

Näin valmistat

Valmista itse höyrysämpylöitä tai osta 8 kpl pehmeitä sämpylöitä ja halkaise puoliksi. Leikkaa viistosti vihannesleikkurilla tai mandoliinilla kurkusta, porkkanasta ja daikonista ohutta siivua. Laita kattilaan sokeri, vesi, väkiviinaetikka, mausteet ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja lisää vihannekset (anna maustua 1vrk jääkaapissa kelmulla peitetyssä astiassa).

Lisää wasabijauheeseen tilkka vettä ja valmista siitä tahna, lisää keltuaiset ja punaviinietikka. Valuta sekaan öljyä ohuena nauhana samanaikaisesti vispaten, kunnes saat vahvan emulsion aikaan. Mausta suolalla ja itsetehty wasabimajoneesi on valmis.

Leikka Jalotofu ohuiksi viipaleiksi, paista kaunis väri pannulla pienessä öljytilkassa. Leikka saksilla norilevästä ohuita suikaleita sekä silppua kevätsipulit koristeeksi. Täytä sämpylät ja tarjoile heti!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.