lasimestarin-savutofu-1-of-1-scaled lasimestarin-savutofu-1-of-1-scaled '

30 min

4-6 alkupalana

Glorian Ruoka & Viini: Lasimestarin Jalotofu

Testaa ruokatoimittaja Anu Braskin jouluinen lasimestarin Jalotofu -resepti, joka maistuu ihan kaikille!

huijarin

Kalaton resepti

kala

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300g)

1

porkkana

1

punasipuli

3cm

piparjuurta ((noin 15g))

Liemi

1dl

väkiviinaetikkaa

1dl

sokeria

2dl

vettä

1-2tl

suolaa

10

valko- ja maustepippuria

10

neilikkaa

2tl

sinapinsiemeniä

2

laakerinlehteä

Näin valmistat

  • Leikkaa Jalotofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.
  • Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko noin 6 dl).
  • Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
  • Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  • Vinkki: Lasimestarin Jalotofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.