​ JALOTOFU ”CHORIZO” PERUNASALAATTI



AINEKSET

Jalotofu ”Chorizo”:
1pkt Jalotofua (marinoitu)
1 rkl paprikaa (jauhettu)
1 rkl savustettua paprikaa (jauhettu)
1 rkl sipulijauhetta
½ tl Cayennepippuria (jauhettu)
1 tl juustokuminaa (jauhettu)
Merisuolahiutaleita maun mukaan
Muutama rouhaisu
valkosipuli-,
chilimauste-,
mustapippurimyllystä
Ripaus Ceylon kanelia
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl Miso tahnaa
n. 2-3 rkl oliiviöljyä
Perunat:
n. 8 keskikokoista kiinteää perunaa (n. 1kg)
4 rkl oliiviöljyä
Kourallinen silputtua persiljaa
Merisuolahiutaleita maun mukaan
Muutama rouhaisu mustapippuri- ja chilimaustemyllystä
Lisäksi silputtua punasipulia, limen mehua puristettuna, persiljaa ja oliiviöljyä tarjoiluun.

TEEN NÄIN:
Laita uuni lämpiämään 225C asteeseen. Kuori ja pese perunat. Tee perunoista lohkoja ja laita ne kulhoon

Sekoita perunoiden joukkoon silputtu persilja, oliiviöljy ja mausteet. Kaada uuninpellille ja laita uuniin paistumaan noin 30-35 min.

Kun perunalohkot ovat uunissa, valmista ”chorizo”. Murenna pressattu/kuivattu (marinoitu) tofu pannulle, lisää kaikki mausteet ja loput ainekset. Laita levy kuumenemaan, pudota lämpö keskilämmölle. Sekoittele rauhassa noin 10-15 minuuttia ja ”paahda” tofumurua kunnes mausteet ovat kunnolla tarttuneet.

Anna perunoiden ja Jalotofu ”chorizo” murun jäähtyä ennen perunasalaatin kokoamista. Laita perunat ja ”chorizo” tarjoiluastiaan. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja silputtua punasipulia. Viimeistele limen mehulla ja oliiviöljyllä.



Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Marinoitu