Vietnamilainen Banh mi tofukulho


Annoksia: 4

“…mutta kun tofulle kerran antoi mahdollisuuden, niin se onnistuikin hurmaamaan täysin. Se vain pitää osata maustaa. Vaikka toisaalta kylmäsavutofu on niin hyvää, että popsin sitä sellaisenaan paketista.” -Saara Atula, Viimeistä murua myöten -blogi-

Ainekset:

Hoisin-tofuun

300g kylmäsavutofua (Jalotofu)
seesamöljyä
3 rkl hoisin-kastiketta
3 tl raastettua inkivääriä
ripaus suolaa

Riisinuudeliin

200g riisinuudelia
2 rkl soijakastiketta
! tl sokeria
1 rkl limen mehua

Pikkelöityihin vihanneksiin

2 porkkanaa
½-1 kurkku
1 dl riisiviinietikkaa
2 rkl (30 ml) vettä
2 rkl sokeria
½ tl suolaa

Shriracha-majoneesiin

1 dl (n. 100g) silkinsileää/pehmeää Jalotofua
½ dl rypsiöljyä
1 tl sinappia
½ tl suolaa
3 rkl shriracha-chilikastiketta (tai maun mukaan lisää)

Lisäksi

maapähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
tuoretta minttua, thaibasilikaa ja korianteria (tai valitse mieleisesi)


Ohje:

  1. Valmista ensin pikkelöidyt vihannekset. Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kunnes sokeri on sulanut. Nosta sivuun jäähtymään. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana (joko julienneleikkurilla tai leikkaa veitsellä ohuiksi tulitikkumaisiksi paloiksi). Lisää vihannekset pikkelöintiliemeen ja jätä maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Voit valmistaa nämä jo vaikka edellisenäkin päivänä.
  2. Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  3. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää loput mausteet riisinuudelin joukkoon.
  4. Valmista majoneesi: Mittaa kaikki ainekset kulhoon, öljy viimeisenä, ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  5. Kypsennä tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri ja hoisinkastike ja kääntele tofupalasia, niin että ne saavat kauttaaltaan hoisin-inkivääriglaseerauksen.
  6. Kokoa kulho. Nostele riisinuudelia pohjalle. Lisää päälle loput aineksista. Koristele tuoreilla yrteillä ja maapähkinöillä.



Ruokalaji Kastikkeet, Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Saara Atula