Vegaaninen piparjuuritofu-majoneesi



Jalotofu Pehmeästä valmistettu vegaaninen majoneesi on maidoton ja munaton lisuke moneen ruokaan. Voit käyttää sitä hampurilaisten välissä, dippinä kermaviilin tapaan tai sitten ihan vaan leivän päällä!

Vegaaninen piparjuuritofu-majoneesi

300g Jalotofu Pehmeä, luomu
1 luomu sitruunan kuori
1 luomu sitruunan mehu
2-3 rkl piparjuuritahnaa
1-2 tl suolaa
1 tl sokeria
3-4 dl rypsiöljyä


Ohje:
Valuta ylimääräiset nesteet Jalotofusta. Laita pehmeä tofu monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen soseutus kulhoon. Lisää piparjuuritahna, sitruunan kuori, 1/3 osa sitruunan mehusta sekä suola ja sokeri tofun mukaan. Valuta öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Kun majoneesi alkaa paksuuntua niin lisää aina välissä 1/3 osa sitruunan mehua. Majoneesin valmistettua tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

VINKKI: Tämä ohje onnistuu myös ilman sitruunaa, mausteena voit käyttää esimerkiksi srirachaa, valkosipulia tai yrttejä, ainoastaan luovuus on rajana!




Ruokalaji Kastikkeet, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Pehmeä