Ulkoilijan ruokaisa Jalotofu-tomaattikeitto


Annoksia: 4, Valmistusaika: 40

Ainekset:

  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu -tofua
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl tuoretta basilikaa tai oreganoa
  • 2 tlk paseerattua tomaattia
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 1⁄2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5–7 dl vettä
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • 1,5 rkl sokeria
  • chilirouhetta, mustapippuria ja suolaa
  • oliiviöljyä paistamiseen

 


Ohje:
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada kattilaan öljyä niin, että pohja peittyy kokonaan. Tiputa pohjalle sipuli, valkosipuli ja noin kaksi kourallista basilikalehteä tai oreganoa. Kuullota matalalla lämmöllä ainekset niin, että kaikki saavat hieman väriä. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri, maun mukaan chilirouhetta ja mustapippuria. Lisää vesi ja loput tomaatti-ainekset (pyree, paseerattu ja aurinkokuivattu). Hauduta kannen alla noin 20–30 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää suola ja tarkista maku.

Kaada kuumalle pannulle öljyä niin, että pohja peittyy. Kuutioi tofu ja lisää se pannulle. Paista kauniin ruskeaksi. Tarjoile keitto paistetun tofun kanssa ja nauti – posket punaisena!

Tofu korvaa maistuvasti perinteiset krutongit ja tekee keitosta ruokaisamman. Keitto on myös kätevä retkieväs, sillä sen voi pakata termoskannuun ja nauttia vaikka hiihtoladun varrella.




Ruokalaji Keitot Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu