Tofumunakas – potkua päivään!


Annoksia: 2, Valmistusaika: 10 min

Aamupala on yksi päivän tärkeimmistä aterioista ja siihen kannattaa valita raaka-aineita, jotka antavat energiaa pitkäkestoisesti. Luonnostaan proteiinipitoinen Jalotofu on loistava valinta aamupalaksi tai lounaaksi.

Ainekset:
Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 tl kurkumajauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta*
1 rkl soijakastiketta
½ rkl seesaminsiemeniä
*voit myös korvata sipulijauheet tuoreilla


Ohje:

Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin talouspaperin tai keittiöpyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi ja painele kevyesti tofu kuivaksi. Murustele sen jälkeen tofu kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti ja kuumassa muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa rapean pinnan. Ripottele tasaisesti kuivamausteet tofujen päälle ja jatka paistamista. Kaada soijakastike tofujen päälle ja sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Koristele seesaminsiemenillä ja nauti sporttinen aamupala tai lounas hyvillä mielin!

VINKKI:
Tarjoile tofumunakas englantilaisittain paahtoleivän ja papujen kera.
Ruokalaji Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Kylmäsavu