TOFU & PAKSOI STIR-FRY


Annoksia: 2, Valmistusaika: 20 min.

Paksoi on hyvää ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan kevyesti kypsennettynä, esimerkiksi juuri wokeissa.

Ainekset:
1-2 rkl kookosöljyä
1 pkt Jalotofu Marinoitu (300 g)
250 g herkkusieniä
3-4 baby paksoita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesaminsiemeniä
kevätsipulia
korianteria


Ohje:
Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi, herkkusienet koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan ja paksoi suun mukaisiksi suikaleiksi.

Kuumenna wokkipannussa 1 rkl kookosöljyä ja paista tofuviipaleet muutamassa osassa kauniin paistuneen ruskeiksi molemmin puolin. Siirrä sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja laita vuorostaan herkkusienet freesaantumaan. Lisää muutaman minuutin kuluttua hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri sekä paksoi. Paista vielä hetki.

Palauta tofut pannulle ja mausta seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Tarkista maku. Tarjoile sellaisenaan tai esim. keitetyn riisin kera ja ripottele annosten päälle runsaasti silputtua kevätsipulia ja korianteria.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Hanna Pilli-Sihvola | Hannansoppa-blogi