Tofu-kasvismakaronilaatikko


Annoksia: 4, Valmistusaika: 50 min.

Vege-makaronilaatikko valmistuu yhtä helposti kuin lihaversiokin.

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl currya
2 rkl soijakastiketta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
6 dl makaronia
1 kasvisliemikuutio
2 ½ dl kaurakermaa
1,5 rkl korppujauhoja


Ohje:
Keitä makaroneja kasvisliemessä puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Kaada keitetyt makaronit siivilään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi tofu. Kuullota tofuja paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia ja kaada soijakastike joukkoon. Lisää pannulle sipulit, mausteet ja aurinkokuivatut tomaatit, paista hetki sekoittaen.

Sekoita puolet makaroneista kevyesti öljyttyyn uunivuokaan, lisää kuullotetut kasvikset ja tofu. Sekoita ja lisää loput makaroneista tasaiseksi kerrokseksi pinnalle.

Kaada kaurakerma vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhot. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes makaronit ovat saaneet kauniin rapean pinnan.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Uuniruoat Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu