Syötävän hyvä: Jalotofu-bataattiburgeri


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30

Ainekset:
1 pkr Jalotofu Marinoitu, Kylmäsavu tai Mieto Chili
1 kpl bataatti (iso ja pyöreä)
2 tomaattia
1 kpl punasipulia (marinoituna tai jos vatsasi kestää, raakana)
tsatsikia (tai suolakurkkuja, mutta laita joku kastike myös)
mature cheddaria tai muuta suolaista kovaa juustoa
salaattia


Ohje:
Pese bataatti huolella ja leikkaa siitä n. sentin siivuja (2/burgeri). Lorauta päälle vähän oliiviöljyä ja paista 225-asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes ovat läpeensä pehmeitä ja alkavat hieman tummua. Leikkaa Jalotofusta viipaleita ja paista pannulla. Kasaa bataattikiekon päälle tofu, cheddar ja muut täytteet, ja nosta päällimmäiseksi toinen bataattikiekko. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä ja esimerkiksi rosmariinilla.

Vinkki: syö kokonaisuus esimerkiksi haarukalla ja veitsellä, tai sujauta kätevästi kahvinkeittimen suodatinpussiin 🙂




Ruokalaji Grilliherkut, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Vähähiilihydraattinen
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Mieto Chili Reseptin tekijä Lotta Viitaniemi | Syötävän hyvä -blogi