Sotshi Burgeri ala Jalotofu


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30

Ainekset:

  • 2 pakettia Jalotofu Maustamaton
  • 1 pihvitomaatti
  • 1 punasipuli

Marinadi tofulle:

  • 2 rlk hunajaa (vegaaninenversio Agavesiirapilla)
  • 5 rlk soijaa
  • hienonnettua tuoretta tai kuivattua basilikaa ja lehtipersiljaa
  • 1 dl sesamöljyä tai tavallista.

Tarjoiluun:

  • bataatti-lohkoperunoita n. 900g
  • 4 hampurilaissämpylää
  • romainesalaattia ja vesikrassia

Jalotofumajoneesi:

  • 150g Jalotofu Pehmeä
  • 2 tl sinappia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ tl hyvälaatuista suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ chili
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • ½ tl raastettua luomu sitruunankuorta
  • 1 rlk sitruunanmehua
  • 1 dl öljyä
  • 1 tl hunajaa (vegaaninenversio Agavesiirapilla)

Ohje:
Leikkaa marinoimaton tofu puoliksi pituussuunnassa (4 pihviä). Laita pihvit ja marinadin ainekset laakeaan vuokaan tai pussiin – anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai muutaman tunnin.
Pese bataatti ja leikkaa se pitkittäin lohkoiksi. Pyörittele suikaleet öljyssä esimerkiksi kulhossa tai pussissa, ripottele päälle paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa. Levitä suikaleet tasaisesti leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Valmista majoneesi: Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa öljyä lukuun ottamatta.  Lisää tämän jälkeen öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Paista Jalotofupihvit pannulla ja lämmitä samalla sämpylät.
Kokoa oma hampurilainen lisäämällä romainesalaatti, tomaatti, paistettu tofu, sipuli ja Jalotofumajoneesi sämpylöiden väliin. Koristeeksi lehtipersiljaa ja vesikrassin lehtiä.




Ruokalaji Grilliherkut, Napostelu Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Maustamaton, Jalotofu Mieto Chili, Jalotofu Pehmeä