Savutofua, tillipestoa ja paistettua lehtikaalia suppilovahveroilla!


Annoksia: 2, Valmistusaika: 20 min.

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
200g lehtikaalia
100g suppilovahveroita
2 retiisiä
oliiviöljyä paistamiseen

Tillipesto
2 nippua tilliä
2 valkosipulinkynttä
½ dl pinjansiemeniä
1 dl esim. Parmezano soijaparmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria ja suolaa myllystä


Ohje:
Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla ilman öljyä kunnes ne saavat kauniin kultaisen värin. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi. Öljyn määrää lisäämällä saat ohuempaa kastiketta. Laita pesto jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa tofu pituussuunnassa pihveiksi tai kolmioiksi. Kuumenna pieni tilkka öljyä pannulla ja paista tofuihin rapean kultainen pinta. Jätä paistinpannu pienelle lämmölle odottamaan annoksen kasaamista. Pese retiisit hyvin ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.

Huuhtele lehtikaalit juoksevan veden alla ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti lehtikaaleista. Revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannussa öljy. Lisää lehtikaalit ja suppilovahverot pannulle ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti paistetun tofun, retiisin ja tillipeston kera!




Ruokalaji Kastikkeet, Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Mieto Chili