RAIKAS VERIGREIPPI-TOFU-KURKKUNUUDELISALAATTI (V, GF)


Annoksia: 3:lle

Salaatin pohjan muodostaa kurkkunuudelit ja kastikkeena toimii verigreippivinegrette. Kurkkunuudelit onnistuvat parhaiten vihannessorvilla, mutta myös julienneleikkurilla tai juustohöylällä (=kurkkutagliatelle).

Tarvitset

1 iso kurkku
1 nippu thai-basilikaa
tuoretta minttua
2 d silputtua kevätsipulia
1 iso verigreippi
100g suolattuja cashewpähkinöitä
1 paketti marinoitua Jalotofua

Verigreippivinegretteen

½ verigreipin tai 1 limen mehu
1 raastetun greipin kuori
4 tl sokeria
2 tl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
1 tl srirachaa
2 tl seesamöljyä

Valmistusohjeet

  1. Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.
  2. Valmista vinegrette: Sekoita ainekset keskenään.
  3. Suikaloi kurkku nuudeleiksi julienneleikkurilla tai vihannessorvilla tai tagliatelleksi juustohöylällä.
  4. Leikkaa verigreippi lohkoiksi.
  5. Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Lisää sitten seesam- tai rypsiöljyä ja ruskista lisää.
    Kokoa kulhon pohjalle kurkkunuudeleita. Lisää joukkoon cashewpähkinöitä, tofua, tuoreita yrttejä ja kevätsipulia. Kaada lopuksi päälle vinegretteä.



Ruokalaji Kastikkeet, Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Saara Atula