Punajuurihummusta ja Jalotofua lehtikaalipedillä!


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30

Ainekset:
1 keskikokoinen punajuuri
1 tlk luomukikherneitä, huuhdeltuna
½ dl hyvälaatuista luomuoliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
4 rkl luomusitruunan mehua
2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
½ tl hyvälaatuista suolaa mustapippuria myllystä
100 g lehtikaali, paistamiseen 2rkl oliiviöljyä
1 pkt luomu silmusalaattia
1 tl seesaminsiemeniä koristeluun
1 pkt Jalotofu Maustamaton -tofua

Tofun paistamiseen:
2-3 rkl gluteiinitonta soijakastiketta
3 rkl oliiviöljyä
½ tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta


Ohje:
Pese punajuuri ja laita se kiehuvaan veteen. Keitä melkein kypsäksi (n. 15 min) – kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä ja kuori. Pilko punajuuri ja lisää kikherneet sekä kaikki loput ainekset blenderiin. Pyöritä tahnaksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Tarkista maku.

Huuhtele lehtikaali ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti ja revi kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

Kaada tämän jälkeen toiselle pannulle 3 rkl öljyä ja kuumenna. Lisää seuraavaksi mausteet pannulle ja paista niitä hetki sekoittaen niin, että niistä vapautuu aromeja. Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja tämän jälkeen vielä kolmioiksi. Paista niihin mausteseoksessa rapea ja kaunis pinta. Kokoa annos niin, että pohjalle tulee punajuurihummusta ja päälle Jalotofua lehtikaalipedillä. Koristele seesaminsiemenillä ja nauti hyvillä mielin!




Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Maustamaton Reseptin tekijä Miisu Salmela