Punajuuri-Tofu-Pasta


Annoksia: 4, Valmistusaika: n. 20 minuuttia

Ainekset:

  • 500g punajuuria
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 300g pehmeetä Jalotofua
  • 0.5dl öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 400g pastaa (linguine, tagliatelle, spagetti..)
  • pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • (vuohenjuustoa tai parmesania, jossei vegaani)
  • jotain vihreetä yrttiä tai rucolaa tai herneenversoja tai tai tai..


Ohje:
Lämmitä uuni kahteensataan asteeseen.
Pese punajuuret ja kääri ne folion sisään. Leikkaa valkosipuleista ‘hattu’ pois, valuta päälle vähän öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri myös ne folioon.
Paahda punajuuria ja valkosipuleita uunissa n. tunti. Jos punajuuret on kovin isoja, voi olla että menee pitempään, kokeile vaikka jollain tikulla.
Kuori paahtuneet punajuuret ja pilko vähän pienemmiksi. Purista valkosipulit ulos kuoristaan.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Maista, mausta. Suola ja pippuri saa maistua!

Kuumenna punajuuri-kastike kasarissa. Keitä ja valuta pasta ja kippaa kuuman kastikkeen sekaan. (Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.)
Viimeistele pinjansiemenillä, jollain nätin vihreällä (rucola, herneenverso, persilja, ruohosipuli…) ja pehmeällä vuohenjuustolla tai parmesanilla. Tai jollain vegaanisella juustolla taikka älä millään 🙂




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot Erityisruokavalio Maidoton, Vegaani
Tuote Jalotofu Pehmeä Reseptin tekijä Joanna