Pastaa, tofu-“jogurttia” ja karamelloitua sipulia


Annoksia: 4:lle, Valmistusaika: 30 min. + sipulien marinointi (n. 1 t)

Ainekset:
Karamelloitu sipuli:

  • 2 isoa punasipulia ohuina suikaleina
  • ripaus laadukasta suolaa
  • 1 rkl tummaa agavesiirappia, vaahterasiirappia tai kookospalmunektaria
  • 1 tl tamaria tai luomusoijakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä

"Jogurtti"-kastike:

  • 1 pkt pehmeää tofua
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl agavesiirappia (tai hunajaa)
  • 1/2 tl laadukasta suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl pastan keitinvettä
  •  
  • 500 g täysjyväriisispagettia tai mieleistäsi pitkää pastaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä


Ohje:
Mausta sipulit ja levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda sipuleita 100 asteessa n. tunnin ajan.

Valmista jogurtin kaltainen seos pehmeästä tofusta ja tahinista:
Tehosekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Seos saa olla reippaasti hapanta eli älä säästele sitruunassa.

Keitä pasta väljässä suolalla maustetussa vedessä al dente. Ota 2 dl keitinlientä talteen kastiketta varten ja valuta pasta lävikössä. Siirrä takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon oliiviöljyä. Lisää keitinliemi ja juge-kastike. Pyöräytä suurpiirteisesti sekaisin. Nostele tarjoiluastiaan tai suoraan lämmitetyille lautasille. Viimeistele karamellisipuleilla ja mustapippurilla. Tarjoa lisänä raikasta vihreää salaattia.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vegaani
Tuote Jalotofu Pehmeä Reseptin tekijä Outi Rinne