PALAK TOFU PANEER – Pinaattinen-tofucurry


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30 min.

Mausteinen ja pehmeän kermainen pinaattikastike ja Jalotofu – Palak Paneer – on yksi herkullisimmista yhdistelmistä. Lopputuloksena on maidoton, gluteeniton ja vegaani sekä helppo arki-illan ruoka.

Tofu:
1 pkt Jalotofu Maustamaton
2 sipulia
½ tl garam masalaa
½ tl juustokuminaa eli jeeraa
½ tl cayenne-pippuria
suolaa myllystä
½ dl oliiviöljyä paistamiseen

Pinaatticurry:
5 dl tuoretta pinaattia tai 450 g pakastepinaattia
4 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 dl vettä
0,5 dl kookosmaitoa
2 rkl cashew-pähkinöitä
1 chili (ilman siemeniä)
½ tl suolaa
½ tl kookopalmusokeria

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy korkealaitaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Kuutioi maustamaton tofu ja paista sitä kevyesti öljyssä. Lisää sipuli ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, garam masalalla, juustokuminalla ja cayennepippurilla. Jatka paistamista noin kymmenen minuuttia, kunnes tofut ovat saaneet kauniin värin.

Tofujen paistuessa mittaa kaikki curryn ainekset paitsi garam masala blenderiin ja blendaa tasaiseksi massaksi (pese ensin tuoreet pinaatit). Kaada massa tofujen joukkoon ja mausta sopivan mausteiseksi garam masalalla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Ripottele pinnalle hieman garam masalaa koristeeksi ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa!




Ruokalaji Kastikkeet, Pastat, wokit ja risotot Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Maustamaton