Paistettua riisiä, Jalotofua ja kasviksia


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30 min.

Paistettu riisi ja kasvikset ovat kuin aasialainen versio pyttipannusta. Jalotofu on mainio proteiinilisä tässä kaikille maistuvassa ruoassa. Kasviksia voit käyttää oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Älä kuitenkaan unohda yrttejä, sillä ne kruunaavat tämän ruoan.

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut
2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
1 tl currya
½ tl savupaprikajauhetta
3 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
8 dl kypsää Jasmin- tai basmatiriisiä
3 porkkanaa
150 g sokeriherneenpalkoja
1 keltainen paprika
2 valkosipulinkynttä
½ chilipaprika
2-3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
½ ruukku persiljaa
½-1 ruukku korianteria
(soijakastikettta)
mustapippuria myllystä


Ohje:

Kuivaa Jalotofu talouspaperilla ja anna seistä paperin sisällä noin 15 minuuttia. Kypsennä sillä välin Jasmin- tai basmatiriisi.

Kuutioi Jalotofu. Kuumenna oliivi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja kääntele miedolla lämmöllä. Lisää tofukuutiot ja kääntele mausteiden kanssa pannulla. Lisää soijakastike ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Paista, kunnes pinta on mukavan rapea. Nosta tofukuutiot sivuun.

Kuori
porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.

Hienonna persilja ja korianteri.Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kypsä riisi ja kääntele seosta vielä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon paistetut tofukuutiot ja mustapippuria myllystä, sekä hienonnetut yrtit. Tarkista maku. Mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Maustamaton