Paahdetut uunijuurekset ja Jalotofua


Annoksia: 4, Valmistusaika: 60

Ainekset:
1 iso tai 2 pientä palsternakkaa
2 porkkanaa
2-3 punajuurta
3 rkl avokadoöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi:
70 g cashewpähkinöitä
3 rkl avokadoöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl punaista chilipaprikaa
merisuolaa myllystä
300 g Jalotofu Kylmäsavu
Koristeluun:
kourallinen rucolaa
n. ½ dl hunajaa tai maun mukaan


Ohje:
Kuori palsternakat, porkkanat ja punajuuret. Paloittele sopiviksi tasakokoisiksi suupaloiksi. Laita juureskuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle avokadoöljyä. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda juureksia 250-asteisessa uunissa välillä kevyesti käännellen noin 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Levitä seos tarjoiluvadille. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen. Nosta sivuun. Kaada öljy kulhoon.

Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja chilipaprikaa. Rouhi joukkoon merisuolaa. Kuutioi Jalotofu ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna pannu ja kaada seos kuumalle pannulle. Paista käännellen, jotta tofu saa kauniin värin. Lisää tofukuutiot juuresten joukkoon. Koristele annos rucolalla ja valuta joukkoon hunajaa. Tarjoa ja herkuttele!




Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen
Tuote Jalotofu Kylmäsavu Reseptin tekijä Hellapoliisi.fi | Kati Jaakola