Ohraa tofulla ja sienillä


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30 min.

Ruokaisa, lämmin salaatti syntyy ohrasta, Jalotofusta ja sienistä. Paahdettu palsternakka antaa ruoalle maanläheisen maun!

Ainekset:
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
200 g herkkusieniä (tai muita sieniä)
suolaa
200 g palsternakkaa (2 pientä)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl steviaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g kiinteää maustamatonta tofua (Jalotofu)
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl soijakastiketta
1 pink lady tai granny smith -omena
1 dl tiiviisti paineltua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl tummaa balsamietikkaa
mustapippuria
reilusti raastettua vegaanista parmesaania


Ohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaisesti (muista suolata keitinvesi!), valuta siivilässä ja huuhtele kylmän veden alla. Ravistele kuivaksi. Leikkaa sienet neljään osaan, ja siirrä kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Mausta suolalla ja paista sieniä noin 6-8 minuuttia, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Kuutioi sienten paistuessa palsternakka pieneksi. Siirrä kuutioitu palsternakka leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta ½ rkl öljyä, stevialla ja suolalla. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada sienten joukkoon 1 rkl öljyä ja lisää sipuli. Paista 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Kuutioi sillä välin tofu pieneksi ja hienonna rosmariini. Lisää pannuun sipulin ja sienten kanssa. Lisää tässä vaiheessa myös valkosipuli ja soijakastike. Mausta suolalla ja paista 5 minuuttia, kunnes tofu on saanut hieman väriä. Raasta sillä välin omena ja hienonna lehtipersilja. Lisää balsamico ja ohra pannulle, anna paistua minuutin ajan, sekoittele välillä.

Lisää lopuksi omena, lehtipersilja, palsternakka ja loput öljystä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.




Ruokalaji Salaatit Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani