Nopea ja kevyt Ramen-keitto


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30 min.

Ramen-keitto on monivaiheinen, mutta eri työvaiheet verrattain helppoja. Kasaa eri ainekset kulhon pohjalle ja kaada kuuma liemi päälle. Keitto syödään lusikalla ja puikoilla.

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu -tofua
150 g ramen- tai udonnuudeleita
1 sipuli
1 palsternakka
3 rkl misotahnaa
1 l vettä
2 retiisiä siivuina
½ kasvisliemikuutio
1 dl kuivattuja siitakesieniä tai suppilovahveroita ja tatteja
nippu kevätsipulin varsia
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen


Ohje:
Pilko sipuli ja palsternakka kuutioiksi. Grillaa kuutiot paistinpannulla tai uunissa, kunnes hieman tummuvat ja saavat paahdetun pinnan.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon misotahna, kuivatut sienet ja paahdetut kasvikset. Kiehauta ja laske lämpö niin että vesi hiukan poreilee, mutta ei kiehu. Anna hautua vähintään noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Esikeitä ramen-nuudelit pakkauksen mukaan, lisää niihin hiukan seesamiöljyä etteivät tartu toisiinsa. Pilko tofu kuutioiksi ja paista niihin pannulla rapean kaunis pinta pienessä määrässä öljyä. Valmistele keitto jakamalla nuudelit ja tofu kulhoihin. Lisää päälle kuuma misoliemi kasviksilla. Koristele kevätsipulilla, retiisillä ja tarjoile heti höyryävän kuumana.




Ruokalaji Keitot Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu