MUSTIKKAINEN RAAKAKAKKU


Annoksia: 12-16 palaa

Yhdessä liotettujen cashewpähkinöiden ja kookosöljyn kanssa pehmeästä Jalotofusta valmistuu herkullinen, täyteläinen ja proteiinipitoinen raakakakun täyte. Tässä kakussa maistuu vahvasti tuore mustikka, mutta halutessasi voit käyttää muitakin sesongin marjoja. Kakun voi valmistaa joko täysin vegaanisena, steviaa tai kookospalmusokeria käyttäen tai halutessaan käyttää hunajaa makeutukseen.

MUSTIKKAINEN RAAKAKAKKU

Pohja:
2 dl mulperimarjoja 1 dl mantelijauhoa 0,5 dl vettä

Täyte: 
2 pkt Jalotofu Pehmeä 300 g Reilu Kauppa
1,5 dl cashew-pähkinöitä yön yli liotettuna
0,5 dl vettä
1 dl kookosöljyä
4 dl mustikoita
makeutukseen steviaa, hunajaa tai kookospalmusokeria makusi mukaan


Ohje:

Liota cashewpähkinöitä vedessä yön yli jääkaapissa.

Vuoraa pieni irtopohjavuoka pohjasta leivinpaperilla ja sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.

Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita sen jälkeen tehosekoittimessa täytteen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos täytteen päälle. Anna kakun hyytyä pakastimessa vähintään pari tuntia ja nosta sitten jääkaappiin tai huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.

Koristele makusi mukaan esim. tuoreilla marjoilla tai raakasuklaalla.




Ruokalaji Jälkiruoat, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Pehmeä Reseptin tekijä Heidi Waltari