Meheväpohjainen Pinaattipiiras Jalotofulla


Annoksia: 5, Valmistusaika: 60

Ainekset:

Pohja

25cm halkaisijan vuokaan, 4cm korkeat reunat
4 pientä eli 225g kypsäksi keitettyä perunaa
1dl maustamatonta soijajogurttia
0.5dl oliiviöljyä
3.5 + 0.5dl Urtekramin kuituleivontamix jauhoseosta
1tl psylliumia
1/2tl leivinjauhetta1 murskattu valkosipulin kynsi
Mustapippuria
1/2tl suolaa

Täyte:

150g baby pinaatin lehteä
1/2pkt Jalotofun Marinoitua tai Kylmäsavutofua
15cm purjoa
1dl vihreitä kivettömiä oliiveja*
Runsas nippu ruohosipulia ja tilliä
Ripaus suolaa ja runsaasti mustapippuria
3dl eli loput soijajogurtista
1prk Tofutti yrteillä maustettua tuorejuustoa
2rkl perunajauhoja

 


 

Ohje:
Hyvin onnistunut piirakka saa aina innostumaan. Suolainen piirakka onkin parasta seuraavana päivänä, kunnolla jäähtyneenä ja vetäytyneenä. Tämän vuoksi piirakat ehkä ovatkin mitä parasta juhlatarjoiltavaa niin rippijuhlissa kuin syntymäpäivilläkin, niitä voi valmistaa monta kappaletta edeltävinä päivinä ja tarjoiluhetkellä ne ovat silti parhaimmillaan!

Tee ensin pohja. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Murskaa perunat haarukalla tai perunasurvimella. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy ja murskaa kunnes peruna on aivan muussia. Murskaa joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet. Sekoita kuivat ainekset keskenään huolella, käytä ensin vain 3.5dl jauhoista. Yhdistä seokset ja muotoile taikina palloksi samalla vaivaten loppu jauho taikinan sekaan. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina reunoja myöten vuokaan. Tee halutessasi koriste-helminauha vuoan reunoille ja paina sitä kevyesti jotta se ei putoa irti.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, tee sillä välin täyte.

Hienonna pinaatti ja yrtit sekaisin sekä murenna Jalotofu käsin joukkoon. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi. Voit sekoittaa käsin, mutta mielestäni paras lopputulos tulee kun käyttää vatkainta tai tehosekoitinta. Vatkaa joukkoon myös perunajauho ja mausteet. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Yhdistä pinaatti-tofuseos tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuoan pohjalle ja tasoita lusikalla. Lisää päälle oliiviviipaleet ja purjo. Painele niitä kevyesti massan joukkoon. Paista 50-60min. Anna jäähtyä tunnin ajan ja siirrä jääkaappiin kelmulla peitettynä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ainakin muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

VINKKI: *Jos et pidä oliiveista niin aurinkokuivatut tomaatit sopivat hyvin täytteen sekaan pilkottuna!




Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet, Uuniruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Liisa Kirikal