Marinoitua Jalotofua vihannespaistoksen kera


Annoksia: 2-3, Valmistusaika: 45

Ainekset:
Kastike:

  • 1/2 dl viikuna balsamicoa
  • 1 dl intiaanisokeria

Leivitetty tofu:

  • 1 pkt (270 g) Jalotofu marinoitua 
  • 2 dl kauraleseitä
  • 2 limeä
  • rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

 Vihannespaistos:

  • 1 sipuli
  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 puikulaperunaa
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • limen mehua
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa 

Chili-pähkinälisuke:

  • 1/2 dl cashew pähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tuore chili
  • 2 cm purjoa antamaan väriä


Ohje:
1. Keitä balsamico ja sokeri varovasti siirapiksi.
2. Sekotia kulhossa kauraleseet ripaus mustapippuria ja limettien raastettu kuori.
4. Leikkaa Jalotofu kuutioiksi ja leivitä kauraleseseoksella.
5. Pilko vihannekset ohuiksi lastuiksi. 
6. Paista leivitetyt Jalotofupalat rypsiöljyssä kauniin ruskeiksi.
7. Nosta Jalotofupalat pannulta ja lisää pannulle kasvikset. Paista ne nopeasti, mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla ja purista joukkoon hieman limen mehua.
8. Nosta kasvikset pannulta ja paahda rouhitut cashewpähkinät sekä pilkottu chili, valkosipuli ja purjo.
9. Asettele kasvikset lautaselle, nosta Jalotofupalat päälle ja ripottele pinnalle chili-pähkinäseosta.
10. Lisää lautaselle kastikkeeksi balsamicosiirappia.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot Erityisruokavalio Vegaani
Tuote Jalotofu Marinoitu