Marinoitua Jalotofua ja kasviksia grillistä!


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30

Ainekset:
300 g Jalotofu Marinoitu
rypsi- tai avokadoöljyä paistamiseen
1 fenkoli
10 herkkusientä
puolikas pieni kesäkurpitsa
100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1-2 punasipulia
2-3 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä

Lisäksi:

2 pienehköä valkosipulia
2 tl rypsi- tai avokadoöljyä
ripaus yrttisuolaa
foliota


Ohje:
Kevät on tullut ja nyt on aika korkata grillikausi. Proteiinipitoisesta Jalotofusta ja kasviksista saat upean ateriakokonaisuuden, joka valmistuu vähällä vaivalla ja nopeasti kiireisenä arkenakin.

Aloita kasvisten käsittely valkosipuleista, sillä ne vievät eniten aikaa. Leikkaa valkosipuleista pala siten, että kynnet paljastuvat esiin. Kaada päälle loraus öljyä ja ripottele päälle hieman yrttisuolaa. Kääri valkosipulit folioon ja kypsennä grillissä miedolla lämmöllä pitkään, kunnes valkosipulit alkavat pehmetä.

Viipaloi marinoitu Jalotofu sopiviksi annospaloiksi. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Puolita fenkoli ja poista mahdollisesti huono uloin lehti. Puolita herkkusienet, viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa levyiksi ja puolita punasipulit. Öljyä grilliparila ja laita kasvikset parilalle kypsymään. Lisää tomaatit vähän muita kasviksia myöhemmin. Pirskota pinnalle tarvittaessa hieman öljyä tai voitele pullasudilla, mikäli grillaat avotulen päällä. Murskaa joukkoon valkosipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Grillaa Jalotofuviipaleet molemmin puolin ja nauti grillikasvisten ja bbq-kastikkeen kanssa.




Ruokalaji Grilliherkut, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Mieto Chili Reseptin tekijä Hellapoliisi