Manteli-sitruuna-marinoitua Jalotofua mangopedillä


Annoksia: 8 (aperatiivi), Valmistusaika: +120

Ainekset:

  • ½ pkt Jalotofu maustamatonta
  • 1 mango tai 100 g kuivattua mangoa liotettuna
  • ½ kourallista rouhittua makadamia pähkinää
  • ½ kourallista kookoslastuja
  • ½ kourallista mantelilastuja
  • 1 iso sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 1 rkl manteliaromia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • noin 3 rkl perunajauhoa
  • suolaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • tuoretta minttua koristeluun
  • 50 g lanttua
  • rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen


Ohje:
1. Purista mehu sitruunasta laakeaan pakasterasiaan. Lisää soijakastike & manteliaromi ja aseta viipaloidut Jalotofut marinaadiin. Sulje kansi ja laita jääkaappiin yön yli.
2. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori kulhoon. Sekoita joukkoon perunajauhot, ripaus suolaa ja hieman mustapippuria. Kierittele Jalotofut jauhoseoksessa ja paista kuumalla pannulla reilussa määrässä öljyä, kunnes ne saavat väriä. Valuta Jalotofut liiasta öljystä.
3. Raasta lanttu ohueksi ja sekoita kuivattu minttu raasteen sekaan.
4. Paahda pähkinä- ja mantelirouheita, sekä seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. 
5. Leikkaa mangosta ohuita viipaleita pediksi ja asettele Jalotofut mangon päälle. Voit stanssata asetelmasta haluamasi muotoisen.
6. Lisää päälle lantturaaste sekä paahdettu pähkinä-siemenseos. Pirskottele päälle marinadia, soijakastiketta ja koristele tuoreilla mintun lehdillä. Tarjoile! 




Ruokalaji Napostelu Erityisruokavalio Vegaani
Tuote Jalotofu Maustamaton