MAAPÄHKINÄINEN JALOTOFU JA KIRPEÄ SALAATTI!


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30

Ainekset:
2 pkt Jalotofu Kylmäsavua
3 rkl maapähkinävoita (ei makeutettua)
1 dl kookoskermaa tai -maitoa
2 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa, agavesiirappia tai vaahterasiirappia
1 valkosipulin kynsi
2 tl soijakastiketta
puolen limetin mehu
1-2 rkl öljyä paistamiseen

Salaattiin:
200 g valko- tai punakaalia
1 kyssäkaali
1 päärynä, omena ja muutama maa-artisokka
1 porkkana
2 kevätsipulin vartta peukalonpään verran
tuoretta inkivääriä
1 mandariinin mehu
puolen limetin mehu
1 mieto chili
ruukku korianteria
1/2 dl suolapähkinöitä
2 tl kalakastiketta (tai suolaa)
1 tl sokeria


Ohje:
Valmistele ensin tofu: leikkaa palat halki kahdeksi litteäksi levyksi. Aseta tofulevyt vierekkäin keittiöpyyhkeen tai talouspaperin sisään, ja laita päälle esim. leikkuulauta painoksi. Jätä tofu puristumaan ja kuivumaan reiluksi vartiksi. Valmistele sillä välin salaatti ja tofun kastike. Suikaloi kaali, inkivääri ja chili ohuelti. Laita ne kulhoon kalakastikkeen ja sokerin kanssa, ja nuiji kaali hieman perunasurvimella, tai vaikka pestyn pullon pohjalla. Purista sekaan mandariinin ja puolikkaan limetin mehut. Kuori porkkana, kyssäkaali, päärynäomena ja maa-artisokka (kuorittu maa-artisokka tummuu nopeasti, joten sekoita se salaattiin mahdollisimman nopeasti – sitruunamehu estää tummumista). Viipaloi kaikki ensin ohuiksi viipaleiksi, ja leikkaa viipaleet sitten mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaaliin huolella. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hieman kalakastiketta (tai suolaa), jos maku ei ole tarpeeksi suolainen. Sekoita silputtu korianteri, suikaloitu kevätsipuli ja maapähkinät salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua. Salaatti voi hyvin odotella kylmässä tähän asti.

Kun salaatti on valmis ja maustumassa, sekoita kastikkeen ainekset keskenään esim. sauvasekoittimella (voit myös lämmittää seosta hieman ja sekoittaa ainekset yhteen lusikalla). Kuutio tofu (ja jos et ole kiireinen, suosittelen laittamaan palat 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi) ja paista rapeaksi öljyssä paistinpannulla. Kun kaikki palat ovat saaneet kauttaaltaan väriä, lisää kastike pannulle. Jatka paistamista miedommalla lämmöllä samalla hellävaraisesti sekoitellen, kunnes kastike kiehuu kasaan ja tarttuu kauttaaltaan tofuun. Pannun pohjaan tarttuvaa kastiketta kannattaa raaputella irti ja antaa pannun täyttyä rapeista maapähkinäkastikemuruista, varo kuitenkin polttamasta näitä herkkupaloja.

Tarjoilua varten lisää salaattiin kevätsipuli, korianteri ja pähkinät. Kumoa rapeat maapähkinätofukuutiot murusineen salaatin päälle, ja sitten ei muuta kuin ääntä kohti!




Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Vähähiilihydraattinen
Tuote Jalotofu Kylmäsavu Reseptin tekijä Vaimomatskuu.com