Liekitetyt olut-Jalotofuvartaat


Annoksia: 4-5, Valmistusaika: 60

Ainekset:

  • 2 pkt Jalotofu kylmäsavua
  • ½ l tummaa olutta
  • 1 paprika
  • 2 punasipulia
  • 2 tuoretta herkkusientä
  • 1 suolakurkku
  • öljyä
  • chiliä
  • ½ dl vahvaa konjakkia
  • liekittämiseen
  • varrastikkuja


Ohje:
1. Leikka Jalotofut isoiksi kuutioiksi. Hauduta niitä kuumalla pannulla oluessa, kaatamalla noin ⅓ oluesta kerrallaan Jalotofuja välillä käännellen. Jalotofut ovat valmiita kun kaikki olut on imeytynyt niihin.
2. Pilko sipulit, herkkusienet, suolakurkku ja paprika.
3. Asettele ainekset grillivartaisiin. Sekoita öljyyn hieman chiliä ja voitele vartaat. Paista vartaita grillissä tai uunin keskitasolla välillä käännellen, kunnes sipulit alkavat ruskistua.
5. Kaada ½ dl konjakkia pieneen lasiin. Asettele vartaat kuumalle pannulle ja aseta pannu liekitykselle sopivaan paikkaan, ottaen huomioon että ympärillä on riittävästi tilaa sekä pannun yläpuolella vähintään 1,5 metriä tyhjää tilaa. Varmista ettei lähellä ole helposti syttyviä materiaaleja tai esineitä.
6. Kaada konjakki pannulle ja sytytä se heti sillä konjakki haihtuu nopeasti. Anna konjakin palaa loppuun ravistellen pannua kevyesti.
7. Nauti esimerkiksi grillatun juuston tai maissin kera.




Ruokalaji Grilliherkut Erityisruokavalio Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu