Korealainen tofu-bibimpap (V, GF)


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30

Bibimbap on perinteinen, suosittu korealainen ruoka, joka tarjotaan kulhosta, jonka pohjan peittävälle riisille asetellaan vihanneksia, tofua ja gochujang-chilitahnaa (korealainen fermentoitu chilitahna). Vihanneksia käytetään raasteena, pikkelöitynä, maustettuna tai sellaisenaan.

Tarvitset

1,5 dl kuivaa riisiä
2 porkkanaa
3 kevätsipulin vartta
1 iso avokado
(silmusalaattia)
(tuoretta korianteria)

Pikkelöity punakaali
sopiva palanen punakaalia (n. 2,5 dl silputtuna)
1 tl omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)
1 rkl seesamöljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa

Gochujang-kastike
2 rkl gochujang-tahnaa (vaihtoehtoisesti korvaa srirachalla)
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl seesamöljyä
1 tl omenaviinietikkaa (tai riisiviini-)
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tofu-bulgogi
1 paketti maustamatonta Jalotofua
½ rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl (fariini)sokeria
1 valkosipulinkynsi


Valmistusohjeet

Aloita punakaalista: Suikaloi punakaali ohueksi mandoliinilla tai leikkaa veitsellä. Sekoita muut ainekset punakaalin joukkoon ja nosta jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
Esivalmistele tofu: Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele palasia kahden talouspaperin välissä kuiviksi. Jätä palaset kahden talouspaperipalan väliin kuivumaan ja lisää päälle vielä paino, jotta tofusta irtoaa mahdollisimman paljon nestettä.

Keitä riisi kypsäksi ja valmista gochujang-kastike: Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.

Valmista tofu: Kuumenna paistinpannu. Lisää tofupalat kuumalle pannulle ja anna ruskistua hiukan. Raasta sillä välin inkivääri ja silppua valkosipuli. Lisää sitten seesamöljyä ja ruskista lisää. Älä sekoittele tofuja liikaa. Lisää lopuksi raastettu inkivääri, soija ja sokeri. Kääntele tofuja sen verran, että kastike sekoittuu joka puolelle.
Suikaloi vielä porkkana, pilko kevätsipulit ja viipaloi avokado.
Kokoa ainekset kulhoon. Kaada päälle gochujang-chilikastiketta.

Vinkki: Gochujang-chilitahna tuo annokselle ominaisen maun. Se myydään isoissa punaisissa muovirasioissa, mutta tämä fermentoitu tahna säilyy avattunakin jääkaapissa vaikka kuinka kauan! Omani on lymyillyt siellä yli puoli vuotta, eikä sillä ole tapahtunut mitään. Jos kuitenkaan et halua investoida purkkiin, niin korvaa gochujang-tahna vaikkapa srirachalla.




Ruokalaji Kastikkeet, Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Kylmäsavu