Koko perheen savutofu-lehtikaalikeitto


30 min / 4 annosta + vauvalle / 7-8 kk

Samasta padasta vauvalle ja vanhemmille! Tämän Outi Väisäsen kirjan luettuasi vauva-arkesi ei ole enää jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta. Nyt entistä herkullisempi vauvan ja taaperon ruoka syntyy oman ruokasi ohessa – kaikki samassa padassa.Samasta padasta kattaa vauva- ja taaperoperheiden uudet suosikkireseptit savutofukeitosta pizza margheritaan ja maailman parhaaseen makaronilaatikkoon.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Ainekset:
3/4 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 1/4 l vettä
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
300 g pehmeää maustamatonta tofua (Jalotofu)
1 l tai 1 ruukku lehtikaalia
½ tl cayennenpippuria tai chiliä
2-3 rkl kasvisfondia
300 g kylmäsavutofua (Jalotofu)


Ohje:
Laita linssit likoamaan runsaaseen viileään veteen muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoita ja vaihda vesi pari kertaa.

Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkana kiekoiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi, linssit, tomaattipyree, timjami, paprika ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ja porkkana ovat kypsiä.

Ota 3 dl sattumia ja vähän lientä sivuun vauvalle ja soseuta tai hienonna halutessasi. Tarjoa vauvan keitto pehmeän tofun kanssa. Voit pakastaa lopun tofun jääpalamuotissa ja tarjota muiden kasvisruokien kanssa.

Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja paloittele lehdet. Jos käytät pienilehtistä lehtikaalia ruukusta, voit käyttää lehdet sellaisenaan. Lisää lehtikaali, cayennenpippuri ja fondi kattilaan. Kuutioi savutofu joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.

 




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Uuniruoat Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Maustamaton Reseptin tekijä Outi Väisänen | Samasta padasta -kirja