Kirkkaan vihreä Jalotofu-tuorehernekeitto!


Annoksia: 4, Valmistusaika: 20

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavua
3 rkl luomu oliiviöljyä paistamiseen
2-3 kpl salottisipulia hienona silppuna
2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl kivennäisvettä
1 dl kasvislientä
2 dl kaurakermaa tai tavallista kermaa
3 ps. pakasteherneitä tai tuoreita herneitä
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan


Ohje:
Laskiaisen kunniaksi valmistimme raikkaan tuorehernekeiton. Pirteän värin lisäksi tämä proteiinirikas keitto peittoaa perinteisen hernekeiton mennen tullen myös helppoudessa ja nopeudessa. Silkkisen pehmeät keitot sopivat hyvin talviseen keliin lämmittämään kehoa ja mieltä!

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota ne kattilassa pienessä öljytilkassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatetut herneet, kasvisliemi ja puolet kaurakermasta. Kiehauta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon silputtu basilika, loput kermasta soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vielä kivennäisvesi ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, kuumenna uudelleen.

Kuutio Jalotofu Kylmäsavu pieniksi kuutioiksi. Paista tämän jälkeen kuutiot öljyssä kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Ripottele savutofukuutiot valmiin tuorehernekeiton päälle. Nauti punaisin poskin!

Vinkki: Jalotofulla voit kätevästi korvata esimerkiksi osan tai kokonaan lihan perinteisissä keitoissa ja padoissa. Näin saat ruoasta kevyemmän, mutta samalla yhtä proteiinipitoisen (18% proteiinia / 100g).




Ruokalaji Keitot, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu