Kesän paras piknik-eväs – Täytetyt tofusalaattileivät


Annoksia: 4, Valmistusaika: 20 min.

Munasalaatin tyylinen värikäs leiväntäyte syntyy näppärästi kiinteästä tofusta. Kotona valmiiksi tehdyt kolmioleivät pysyvät hyvin koossa matkalla piknik paikalle tai sitten jokainen voi täyttää leipänsä vasta paikan päällä. Mikset ottaisi mukaan myös pientä pallogrilliä ja grillaisi leivät rapeaksi ennen täyttöä!

Tästä reseptistä valmistat leipiä noin neljälle tai useammalle riippuen kuinka nälkäistä porukka on. Tämä täyte soveltuu loistavasti myös pienten alkupalojen täytteeksi. Paahda pieniä siivuja leipää tai täytä ruiskuppeja tofusalaatilla ja töpsäise kaikkiin nuppu persiljaa päälle.
Majoneesin määrän voit päättää itse. Minulle riittää juuri sen verran, että se pitää salaatin koossa. Käytin tässä vegaanista Xtra-majoneesia. Majoneesin voit valmistaa myös itse. Täältä löytyy ohje.

Ainekset:
300 g Jalotofun savutofua
1 punasipuli
1 porkkana
1 sellerin varsi
kourallinen tuoretta persiljaa
3 rkl ravintohiivahiutaleita
– 1 tl curryjauhetta
– 5-6 rkl vegaanista majoneesia
suolaa ja pippuria


Ohje:
Ota tofu paketista ja painele se kuivaksi talouspaperilla.
Leikkaa tofu, punasipuli, porkkana ja varsiselleri aivan pieneksi kuutioksi ja yhdistä kulhoon.
Hakkaa persilja hienoksi ja lisää joukkoon.
Lisää ravintohiivahiutaleet ja curry. Sekoita.
Lisää majoneesia haluamasi määrä.
Mausta suolalla ja pippurilla.




Ruokalaji Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Paula Heinonen | Pidempi Korsi -blogi