KARAMELLITOFU JA AASIALAINEN LASINUUDELISALAATTI


Annoksia: 2

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Hempnut tai Maustamaton

Marinadi tofulle:
3 tl Tamari-soijakastiketta
1 tl seesamöljyä
2 tl kookossokeria
1 iso valkosipulin kynsi
1 cm pala inkivääriä
Ripaus suolaa
Puolikas punainen chili

Karamellikastike:
5 rkl kookossokeria
1 rkl Tamari-soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 tl etikkaa
1 dl vettä
Puolikas punainen chili
Ripaus suolaa

Aasialainen nuudelisalaatti:
Valko- ja punakaalia
1 rkl omenaviinietikkaa
Lasinuudeleita
Silmusalaattia (esim. Silmusalaatti tulinen)
Punaista chiliä
Paahdettuja maapähkinöitä


Ohje:
MARINADI: Pilko chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuutioi Jalotofu ja laita marinoitumaan tiiviiseen astiaan yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.

KARAMELLIKASTIKE: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja anna hautua, kunnes seos paksuuntuu (noin 10-20 min). Paista Jalotofuun pannulla rapea pinta tai grillaa. Lisää paistetut Jalotofukuutiot karamellikastikkeeseen ja sekoita.

AASIALAINEN LASINUUDELISALAATTI: Pilko kaali ohuiksi tikuiksi ja kääntele se kevyesti etikassa. Valmista lasinuudelit: kaada kiehuvaa vettä lasinuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Odota muutama minuutti, kunnes nuudelit pehmenevät ja valuta nuudelit.

Aloita annoksen kokoaminen asettamalla kulhon pohjalle kaalia ja päälle lasinuudeleita (päätä näiden määrät syöjien nälkäisyyden mukaan). Lisää Jalotofu ja karamellikastiketta. Viimeistele reilulla annoksella Silmusalaattia sekä punaisella chilillä ja (itse)paahdetuilla maapähkinöillä. Nauti!




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Salaatit Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Maustamaton Reseptin tekijä Salla Kääriäinen | Veganwarrior.fi