Jalotofu-kaalikääryleet


15-20 kpl, Valmistusaika: 60 min.

Ainekset:
reilu 1 kg valkokaalia
reilusti vettä
3 dl keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
2-3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
300 g Jalotofu, marinoitu
2 tl rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl siirappia

Pinnalle:
siirappia
1 dl vettä


Ohje:
Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Ota kääryleitä varten 15-20 lehteä sivuun ja hienonna loppu kaali. Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja murenna Jalotofu sopivan kokoiseksi muruksi. Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla.
Tarkista maku.

Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi. Laita rullat vieretysten uunivuokaan ja valuta päälle siirappia ja vettä. Kypsennä 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.




Ruokalaji Napostelu, Pastat, wokit ja risotot, Uuniruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu