Jalotofupizza


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30 min.

Ainekset:
Pohja
2,5 dl lämmintä vettä
3,5 rkl oliiviöljyä
1/4 tl sokeria
1 pkt kuivahiivaa
6,5-7 dl vehnä- ja durumvehnäjauhoja (puoliksi molempia jauhoja)
1 tl suolaa
3,5 rkl oliiviöljyä

Täyteeksi
2 pkt Jalotofu Mieto Chili -tofua
200g paseerattua tomaattia
1 pkt herkkusieniä paistettuna
1 paprika
2 tomaattia
1 pkt vegejuustoa (esim. Violife)


Ohje:

Taikina: Kaada kulhoon lämmin vesi ja sokeri. Sekoita tämän jälkeen joukkoon hiiva puulastaa apuna käyttäen, kunnes hiiva on sekoittunut veteen. Anna seistä kulhossa n. 15 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa noin 6,5 dl jauhoja ja suola. Lisää joukkoon hiivaseos ja oliiviöljy. Vaivaa taikina palloksi lisäten tarvittaessa loputkin vehnäjauhoista. Annan taikinan kohota keittiöliinalla peitettynä noin 40 minuuttia. Vaivaa taikina sen jälkeen kevyesti toiseen kertaan ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Muotoile taikina kaulimella ohueksi, pyöreäksi levyksi, levitä täytteet ja paista uunin keskiosassa ritilän päällä n. 10-15min. Lämpönä 225C.

Vinkki: Jalotofu Mieto Chili on helppokäyttöinen täyte pizzaan – voit murustella sen suoraan pakkauksesta muiden täytteiden sekaan.




Ruokalaji Pikavinkit ja yleisohjeet, Uuniruoat Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Mieto Chili