Jalotofua parsapedillä


Annoksia: 2, Valmistusaika: 20

Ainekset:

  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu -tofua
  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 1-2 tl suolaa, öljyä paistamiseen
  • Koristeluun1 pkt syötäviä kukkia (esim. kotimaisia sarviorvokkeja)
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 tl paksua tummaa balsamicoa
  • 1 tl sriracha-kastiketta

Ohje:
Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia- kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla.

Parsojen kypsyessä: leikkaa Jalotofu pituussuunnassa kahdeksi pihviksi. Kuumenna pannu ja paistaöljyssä tofupihveihin kaunis pinta. Valuta parsat hyvin ja asettele ne lautasella ensimmäisenä. Ripottele parsojen päälle koristeeksi kevyesti paahdettuja seesaminsiemeniä, lautasen reunoille balsamicoa ja sriracha-kastiketta. Viimeisenä laita tofupihvi parsapedille ja koristele syötävillä kukilla. Himmennä valot ja sytytä kynttilät – yllätä rakkaasi!




Ruokalaji Grilliherkut, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu