Jalotofunuggetit ja valkosipuli-inkivääridippi


Annoksia: 2, Valmistusaika: 20

Ainekset:
300 g Jalotofu Kylmäsavu
(Marinoitu käy myös mainiosti)
pala kuivaa leipää
(esim. paahtoleivän molemmat päätypalat)
1 tl perunajauhoja
½ tl merisuolaa
1 tl mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan mehu
puoli ruukkua tuoretta tilliä
1 rkl ravintohiivahiutaleita
 
Valkosipuli-inkivääridippi:
purkki kaura fraichea (2 dl)
3 valkosipulinkynttä
1 cm pala inkivääriä
pieni ripaus suolaa
reilusti mustapippuria myllystä


Ohje:
Jalotofunugetit toimivat luonnollisesti lämpimällä aterialla, mutta voisin näin lätkäkauden käynnissä ollessa nähdä edessäni tarjottimen, joka sisältää vastapaistettuja tofunugetteja, dippiä, salaattia ja mausteisia lohkoperunoita.

Pilko kuivahtanut leipä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon myös perunajauhot, suola ja pippuri (ja ravintohiivahiutaleet jos käytät). Jauha melko hienoksi, mutta ei liian. Sattumia saa jäädä.

Lisää tehosekoittimeen tofu ja sitruunanmehu ja pyöräytä taikina. Taikina saa olla koostumukseltaan muruinen.Silppua tilli.Kaavi tofutaikina uuteen kulhoon ja sekoita tilli sekaan.

Lorauta pannulle öljyä ja muotoile taikinasta nugetteja. Parhaita yksilöitä saat aikaan kun otat kouraasi reippaan ruokalusikallisen taikinaa, puristat ja sitten litistät. Sen jälkeen vielä pieni repsottavien reunojen painelu ja sitten pannulle.

Paista molemmin puolin pari minuuttia. Voit puristaa vielä valmiiden nugettejen päälle tujauksen sitruunamehua.

Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta molemmat fraicheen ja mausta suolalla ja pippurilla. Varo lisäämästä liikaa suolaa. Anna maustua jääkaapissa tovi. Ja eikun dippailemaan!




Ruokalaji Kastikkeet, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Paula Heinonen | Pidempi Korsi -blogi