Jalotofu takeaway


Annoksia: 4, Valmistusaika: 20

Ainekset:

Paistettu Jalotofu:

  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
  • 1 chili
  • 1 rlk soijakastiketta
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • Nippu ruohosipulia
  • Ruokaöljy

Helppo cashew-kukkakaali -dippi

  • 5dl kukkakaalia
  • 75g cashewpähkinöitä
  • 1 rlk omenaviinietikkaa
  • ½ tl hyvälaatuista suolaa

Vaivaton wasabi-herne -pyré

  • 6dl tuoreita tai pakasteherneitä
  • 1, 5dl vettä
  • 1- 2 rlk wasabia

Ohje:

Paistettu Jalotofu

Kaada kuumalle pannulle öljyä niin, että pohja peittyy. Kuutio tofu ja lisää se pilkotun chilin ja soijakastikkeen kera pannulle. Paista kauniin ruskeaksi. Koristele tuoreella ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä.

Cashew-kukkakaali dippi

Laita cashewpähkinät veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Pilko tällä välin kukkakaali pieneksi paloiksi – laita palaset paistinpannulle tai kattilaan ja kaada joukkoon 2-3 dl vettä. Keitä kymmenen minuuttia. Kuivaa kukkakaalit ja cashewpähkinät siivilän avulla ja laita ne blenderiin omenaviinietikan, suolan sekä 0,5 dl veden kera. Blendaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos on pehmeän kermainen. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen dippailua.

Wasabi-herne pyré

Laita herneet ja vesi paistinpannulle. Kiehauta matalalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes herneet ovat pehmeitä ja vesi haihtunut. Siirrä herneet pois lämmöstä ja painele puuhaarukalla muussiksi tai blendaa kevyesti tehosekoittimessa. Sekoita wasabi herneiden joukkoon ja tarjoile lämpimänä.

 

Vinkki: Voit käyttää maidotonta cashew-kukkakaali ­-dippiä kermaviilin tapaan kaikkien tofuruokien kanssa. Dippi on hernepyreen kera mitä loistavin makupari paistetulle Jalotofulle – pakkaa vaikka mukaan töihin tai piknikille!

 

 




Ruokalaji Napostelu, Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Mieto Chili