Jalotofu Steam Bun wasabimajoneesilla


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 kpl tähtianis/laakerinlehti
1 porkkana
1/3 daikon retiisi
1/2 kurkku
kevätsipulia
1 lehti norilevää

Wasabimajoneesi:

2 dl öljyä
2 keltuaista
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl wasabijauhettanippu


Ohje:
Valmista itse höyrysämpylöitä tai osta 8 kpl pehmeitä sämpylöitä ja halkaise puoliksi. Leikkaa viistosti vihannesleikkurilla tai mandoliinilla kurkusta, porkkanasta ja daikonista ohutta siivua. Laita kattilaan sokeri, vesi, väkiviinaetikka, mausteet ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja lisää vihannekset (anna maustua 1vrk jääkaapissa kelmulla peitetyssä astiassa).

Lisää wasabijauheeseen tilkka vettä ja valmista siitä tahna, lisää keltuaiset ja punaviinietikka. Valuta sekaan öljyä ohuena nauhana samanaikaisesti vispaten, kunnes saat vahvan emulsion aikaan. Mausta suolalla ja itsetehty wasabimajoneesi on valmis.

Leikka Jalotofu ohuiksi viipaleiksi, paista kaunis väri pannulla pienessä öljytilkassa. Leikka saksilla norilevästä ohuita suikaleita sekä silppua kevätsipulit koristeeksi. Täytä sämpylät ja tarjoile heti!




Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Maidoton, Vähähiilihydraattinen
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Mieto Chili Reseptin tekijä Marcois Gois