Jalotofu-pinaattilasagne


Annoksia: 5, Valmistusaika: 60

Ainekset:

  • 1-2 pkt Jalotofu marinoitua tai Jalotofu hempnutia
  • ½ sitruuna
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 pss pakastepinaattia
  • 90g tomaattipyreetä
  • 350g paseerattua
  • tomaattia
  • pinaattilasagnelevyjä
  • juustoraastetta kuorrutukseen
  • oliiviöljyä
  • soijakastiketta
  • kuivattua basilikaa
  • timjamia
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • 1 ½ tl paprikaa
  • ½ tl kurkumaa

Valkokastike:

  • 5 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 50g rasvaa
  • ⅓ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl juustoraastetta


Ohje:
1. Tee ensin valkokastike; sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen paistua hetki koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja hämmennä kunnes kastike alkaa saostua. Lisää juustoraaste, suola ja viherpippuri ja annan hautua hetki.
2. Pilko sipuli ja murenna Jalotofu. Ruskista molemmat pannulla öljyssä. Lisää kurkuma, paprika, inkivääri ja soijakastiketta oman maun mukaan. Sekoita mukaan pinaatti ja tomaattipyree. Purista sekaan vielä vähän sitruunamehua.
3. Pilko valkosipuli ja suikaloi porkkana sekä kesäkurpitsa ohuiksi noin 5cm:n pituisiksi suikaleiksi. 
4. Voitele korkea, noin 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka oliivi-öljyllä. Kaada vuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, vihanneksia, mausteita, Jalotofu-pinaattiseosta ja hieman oliiviöljyä, sekä lasagnelevyjä. Ripottele myös chiliä, mustapippuria ja kuivattuja yrttejä kerrosten väliin. Laita valkokastiketta joka toiseen väliin ja varmista että sitä jää myös kuorrutteeksi. Purista loput sitruunasta päälle, kuorruta valkokastikkeella ja juustoraasteella.
5. Paista uunissa keskitasolla 200 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.
6. Koristele basilikalla ja tarjoile!




Ruokalaji Uuniruoat Erityisruokavalio
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Marinoitu