Jalotofu & (palsternakka)chips, kahdella kastikkeella


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30

Ainekset:
Tofu ‘n Chips

Paistettu Jalotofu:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
suolaa, mustapippuria
1 tl kurkumaa
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
n. 0,5 dl mantelijauhoa

Palsternakkaranskalaiset:
2-3 isohkoa palsternakkaa
neitsytkookosöljyä, suolaa, pippuria, kurkumaa

Tomaattidippi:
1 tomaatti
3 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 pieni chili
ripaus suolaa

Avokadodippi:
1/2 avokado
0,5 dl kookoskermaa
n. 1/2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa


Ohje:
Aseta uuni lämpiämään kohti 225 astetta. Kuori palsternakat, ja viipaloi ne ohuiksi tikuiksi. Aseta uunipellille, mausta suolalla, pippurilla sekä kurkumalla. Sulata kookosöjyä purkissa juoksevan veden alla ja valuta öljyä bataattitikkujen päälle reilusti, sekoita. Paista n. 30 minuutin ajan, tai kunnes ranskalaiset ovat saaneet kunnolla väriä. Valmista kastikkeet: lisää ainesosat blenderiin, ja tee tasaista. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Lisää jauhot sekä mausteet (mantelijauho, suola, pippuri, kurkuma, jauhettu juustokumina) erilliseen laakeaan kulhoon.

Viipaloi tofu haluamasi kokoisiksi palasiksi (varo kuitenkin leikkaamasta liian ohuita) ja kierittele painellen ("leivitä") palasia jauhoseoksessa hellävaraisesti. Tofu on kosteaa, joten manteli/mausteseos tarttuu siihen helposti. Kun palsternakkaranskalaiset ovat lähes valmiita, paahda tofupalat kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmilta puolilta niin, että tofupalat lämpenevät sekä saavat väriä pintaansa.




Ruokalaji Grilliherkut, Kastikkeet, Napostelu Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu Reseptin tekijä Tuulia Järvinen