Jalotofu-kasvislasagne, gluteeniton


Annoksia: 6, Valmistusaika 60 min

Ainekset:
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3 rkl oliiviöljyä
300 g Jalotofua, marinoitua
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
70 g tomaattipyreetä
1 tl basilikaa tai oreganoa
1 dl vettä + 2 rkl maizenaa
200 g juustoraastetta (käytä vegaanisessa versiossa esim. Tofuttia)
6 gluteenitonta lasagnelevyä


Ohje:
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Raasta kesäkurpitsa.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Paloittele marinoitu Jalotofu ja lisää joukkoon.
Kääntele varovasti.
Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, basilika tai oregano. Kiehauta.
Lisää vesi-maizenaseos ohuena nauhana höyryävään liemeen ja anna kiehua muutama minuutti.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja anna sulaa. Tarkista maku.
Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastikekerros.
Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki! Voit korvata gluteenittomat lasagnelevyt tavallisilla.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot, Pikavinkit ja yleisohjeet, Uuniruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu