Jalotofu-kaalilaatikko


Annoksia: 6, Valmistusaika: 1,5 h.

Kaalilaatikko jos mikä kuuluu syksyn ruokapöytään. Nauti puolukkahillon tai kurpitsasäilykkeen kanssa.

Ainekset:
300 g valkokaalia
reilusti vettä
3 dl keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
2-3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
300 g Jalotofu, marinoitu
2 tl rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl siirappia
3-4 dl kasvislientä


Ohje:
Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät. Hienonna kaali veitsellä karkeaksi silpuksi.
Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi. Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja pieneksi kuutioitu Jalotofu.
Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon. Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla. Tarkista maku.Laita seos uunivuokaan ja kaada päälle kasvisliemi. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.




Ruokalaji Uuniruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu